facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One
 
   
 
Dragon Ball FighterZ
Ревю | 02.02.2018 | автор: Емил Трифонов


оценка:
Производител:
Arc System Works
Издател:
Bandai Namco
Жанр:
Бойна
Платформа:
Xbox One
сайт на играта »

плюсове

динамичен и зрелищен файтър

онлайн режимът е мястото на истинските битки

fan service от всякъде

дълга кампания...

минуси

... макар и с повече пълнеж

Японското студио CyberConnect2 ни демонстрира страхотния свят на бойните игри, базирани на аниме поредици със своята успешна серия Naruto. В последно време обаче, игри като Dragon Ball Xenoverse и нейното продължение направиха добър опит за революция в жанра, но за новата си Dragon Ball FighterZ студиото Arc System Works реши да се завърне към класическите и опростени 2D файтъри.

Между мащабните битки с босове, които съставляват кампанията в играта мерите сили с обикновени противница и качвате точки опит, с които отключвате нови удари и атаки. На теория, това е готина система, построена върху основните механики на играта, но на практика започва леко да доскучава към момента, когато стигнете края на първата част, което лично на мен ми отне около 5 часа. Краят на картата е буквално пред очите ви, но историята продължава да се влачи, хвърляйки нови досадни задачи като буквално ви разхожда от единия край на картата до другия, за да активирате следващото събитие.

Освен изкуствено удължената продължителност, с нищо не помага и фактът, че сюжетът и диалозите са доста слаби. Това е разочароващо, предвид че поредицата Dragon Ball е създала някои от най-емоционалните моменти в историята на аниме жанра. Dragon Ball FighterZ обаче пропилява златна възможност да разкаже интересна оригинална история и вместо това ви губи времето с прекалено много пълнеж.
 
В крайна сметка, всичко, което има значение тук е бойната система и в това отношение играта е страхотна.

Основният фокус в играта си остават онлайн битките и като цяло те са изключително интересни. За да им се насладите, обаче, трябва да преодолеете някои негативи. Започването на мачове понякога отнема доста време и мачмейкинг системата е бавна и тромава. Защо дизайнерите не са предпочели опростено меню е въпрос без отговор, но това няма значение, когато най-сетне започнете битка.  Мачовете биват официални и неофициални и със сигурност ще изядете доста бой, преди да откриете триото от герои, което отговаря най-добре на стила и възможностите ви.
Когато обаче го направите пред вас се отварят огромни стратегически възможности и нюанси в битките с човешки противници.

Ако търсите динамичен 2D файтър от висока класа, на пазара просто няма нищо по-добро от Dragon Ball FighterZ. Тук има по малко за всички – феновете ще открият познати аниме персонажи, а почитателите на жанра ще се насладят на светкавични битки трима-на-трима, познати на ветераните от игри като Marvel vs Capcom. Въпреки че някои неща могат да ви изглеждат познати, Dragon Ball FighterZ има неподправената Dragon Ball атмосфера. Бойците буквално прелитат през екрана, нанасят невероятни удари и използват магически атаки. Всеки персонаж крещи с пълна сила през целите битки и това създава наелектризираща атмосфера. Разбираемо е – съществата във вселената на Dragon Ball са невероятно могъщи и Dragon Ball FighterZ пресъздава тази енергия на екрана блестящо.

Dragon Ball FighterZ е предоставена от Слави - Community Manager на Bandai Namco за България 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА